donderdag 13 oktober 2011

Engel in de kou.


Liedje
Om elkaar weer te vinden in grote gebouwen, hebben 2 mensen een prachtig trucje: ze fluiten of zingen 'hun liedje.' Zo zijn er meer stellen op de wereld die hun eigen liedje hebben, ieder om eigen redenen, maar meestal draaiend om de liefde.

Jit en Sophie uit het boek Diepvriesengelen hadden hun eigen, gedownloade liedje:
Get there van Yargo.
Jit zet het vaak op, als hij aan haar denkt.
Sophie is nu al 8 maanden vermist en dat laat hem al die tijd geen seconde los.
Bovendien heeft hij beloofd haar nooit in de steek te laten: Jit zou haar vinden, zelfs al zou ze van de aardbodem verdwijnen.
Ook Sophie's vader blijft berichten van vermiste meisjes in kranten omcirkelen.
Als Jit uiteindelijk tegen alle hoop en vastgelopen pogingen van de politie in zijn eigen zoektocht start, ziet hij zich gesteund door een vastberaden vader van Sophie, die hem geld toeschuift om Jit's kleine kans Sophie te vinden te vergroten. Zal hij Sophie levend terugvinden en samen hun liedje terughoren? Welke offers moeten daarvoor worden gegeven?

Communicatie
Jit schakelt iedereen in die tot de groep van vrienden en kennissen van Sophie behoren. Via email, sms en chat vindt een stroom van communicatie plaats rond de locatie waar Sophie het laatst is gezien: een muziekfestival. Tijdens zijn zoektocht krijgt hij steeds meer het gevoel dat hoe dichter hij bij het antwoord komt, des te groter de kans wordt dat Sophie het niet overleeft. Wanhopig probeert hij erachter te komen welke denkfout hij maakt.

Schrijver Bali Rai geeft kundig de leef- en denkwereld van de jongere Jit weer, waarin het gebruik van een mobiele telefoon en internet niet meer weg te denken zijn.
Rai werd in 1971 geboren in de Punjabi-buurt in het engelse Leicester. Hij schrijft als 8 jarige al fantasieverhalen. Na een eervol behaalde studie politieke wetenschappen managet hij bars en nightclubs en wordt daarna schrijver.

"Tere zieltjes"
Het boek, dat naast hoofdstukken vanuit ik-figuur Jit, in 8 korte flashbacks in msn taal Sophie's verhouding tot Jit weergeeft, is makkelijk leesbaar en daarom erg toegankelijk voor de doelgroep jongeren. "Niet geschikt voor tere zieltjes", roept de kaft. Een waarschuwing met een dubbele lading...
Rai geeft het boek dan ook een zeer volwassen en constante broeierige spanning, die zich steeds verder opbouwt tot aan een weerzinwekkende ontknoping.

Diepvriesengelen is een thriller met vaart over de kracht van de liefde, voor de jongere èn oudere.
...en misschien speciaal voor hen die delen in het bezit van 'hun liedje'.

Reserveer Diepvriesengelen in onze catalogus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten