dinsdag 1 december 2015

Shades of Black: Kovacs


Al in een eerder blog heb ik deze zangeres opgenoemd maar deze CD verdient meer aandacht.
Reeds uitgekomen in april van dit jaar.

De Nederlandse zangeres, die eigenlijk Sharon Kovacs heet, timmert flink aan de weg sinds het verschijnen van haar eerste single My Love vorig jaar. Ze werd al uitgeroepen tot 3FM Serious Talent van 2014, stond op diverse festivals en treedt inmiddels ook op in het buitenland met haar 'Shades of Black-tour'. Volgens de organisatie creëert Kovacs met haar "rauwe, soulvolle" stem "wonderschone, doordringende muziek". Het is een opvallende verschijning, ze draagt altijd een bontmuts wat haar de bijnaam ‘Wolfmeisje’ oplevert.


De jonge Kovacs ( ze is nog maar 25 jaar) kreeg tot dusver niets voor niets in het leven. De ex-studente van de Rock City Institute van Eindhoven heeft een bewogen jeugd achter de rug: Drank, drugs, ADD-stoornis, autoriteits-problemen en een jarenlang verblijf in internaten voor kinderen met gedragsstoornissen. Dat hoor je terug in haar songs die overlopen van vechtlust, agressie en ambitie. Shades Of Black bevat flink wat liedjes die behoorlijk lekker in het gehoor liggen, maar ze gaan ook allemaal ergens over. Dat hoor je en dat voel je.

Het belangrijkste onderdeel van haar verleden: een talent dat haar hopelijk tot ver over de landsgrenzen zal brengen. Dat kan met debuutalbum Shades of Black onder de arm.  De zangeres kwam in een stroomversnelling terecht nadat ze producer/schrijver Oscar Holleman ontmoette. Hun samenwerking verliep vol overgave. Kovacs heeft een diepe, dragende stem waar de doorleefde soul van grootheden als Amy Winehouse en vooral Shirley Bassey in zit.

In Shades Of Black wordt vooral een nachtclubsfeer opgeroepen door de strijkers en blazers.
Shades of Black zet de toon met een warme inkleuring en een juiste balans: niet té dramatisch en zeker niet te licht. Kovacs varieert van  ballads (Song For Joel, dat eerder verscheen op het album Vergeten Liedjes van het Rode Kruis, en het prachtige 'Shirley') tot swingende uptempo pop (50 Shades Of Black, He Talks That Shit.)
Shades Of Black is een plaat die in vocaal, instrumentaal, en emotioneel opzicht diepe indruk maakt. En hij wordt alleen maar beter en indrukwekkender naarmate je hem vaker luistert.

Kovacs zien en luisteren:  http://youtu.be/FpZdbtUI9wI
Kovacs reserveren ? Klik hier


Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten