zaterdag 18 juli 2015

Vakantie en Vikings

Dit jaar bleven wij thuis. We hebben genoten van de natuur, het hoogste duin van Nederland beklommen en veel gewandeld en gefietst. Natuur stond op nummer 1, wat een prachtige duinen en bossen hebben wij! En 's avonds als te koud was om buiten te blijven keken we naar de serie Vikings waar de natuur op een indrukwekkende manier weergegeven wordt.


Ik heb nog aardig moeten googelen om er achter te komen waar de serie is opgenomen, ik verwachtte ScandinaviĆ«, het gaat immers over de Vikingen, maar het grootste gedeelte is in Ierland opgenomen. Bij het Guinnes Lake is er een Viking dorpje nagebouwd en het geheel ziet er erg geloofwaardig uit. De beelden zijn ook mooi gefilmd, geen hele felle kleuren, veel grijstinten.  Het zeildoek van de schepen heeft een prachtige diepe kleur rood.De serie begint in Scandinavie, de mannen van Het Kattegat gaan elk jaar op rooftocht naar het Oosten. Ragnar heeft verhalen gehoord dat er in het Westen grote schatten te vinden zijn. De Graaf heeft het hem verboden en in het geheim maken ze een nieuw schip en gaan ze met behulp van een zonnewijzer en een zonnesteen op weg. Ze vinden inderdaad schatten en keren terug. Bij thuiskomt loopt het niet allemaal even soepel. De serie laat goed zien dat de Vikingen een grof en ruw volk waren, ze geloofden dat ze na hun dood bij de goden kwamen en daardoor hadden ze geen enkele vrees voor de dood. Ze vochten met bijlen, hakken zonder aarzelen hoofden af en offerden mensen. Wat een woeste wereld was het toen.
Het gaat gelukkig niet alleen maar over de rooftochten van de Vikingen, ook het gezin van Ragnar en intriges bij wat ik maar even noem, het hof, speelt een belangrijke rol.

Wil je je ook laten meeslepen met de avonturen van Ragnar Lodbrok en zijn familie?reserveer hier de serie in de catalogus.
Edith


Geen opmerkingen:

Een reactie posten