vrijdag 13 maart 2015

Selznick

Martin ScorseseScorsese wilde ooit in zijn leven een kinderfilm maken omdat zijn jonge kinderen nooit een film van hem hadden gezien. Toen hij het boek van Brian Selznick The invention of Hugo Cabret las wist hij dat dit boek het waard was om te verfilmen. Het boek gaat over de Franse pionier van het filmmedium Georges Melies (1861-1938) en zijn film kreeg de titel HUGO.Ademloos
Ademloos heb ik zitten kijken naar de reconstructie van Parijs rond de jaren 30 van de vormgever Dante Ferretti, waar het weeskind Hugo Cabret in het binnenwerk van de immense klok woont na de dood van zijn vader, een klokkenmaker. Een kapotte mechanische pop is het enige dat hem nog rest van zijn vader. Laat nou de speelgoedverkoper die op het station een winkeltje heeft de maker van de pop te zijn. En die speelgoedverkoper was ooit de beroemd filmmaker Georges Melies,  die door de Eerste Wereldoorlog brodeloos is geworden. Door Hugo wordt hij uiteindelijk uit zijn isolement gehaald.

Oogstrelend
Scorsese maakte met Hugo zijn eerste 3D film en wordt na Avatar gezien als de beste productie waarin van deze techniek gebruik is gemaakt. Als ik nog eens de kans krijg zou ik deze film graag op een groot scherm zien, wat een imponerend geheel. En het feit dat Sacha Baron Cohen de malle stationsagent speelt die weeskinderen moet oppakken van het station gaf de film voor mij nog een extraatje.

Hugo kun je zowel op blu ray als dvd zien.

Agnes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten