dinsdag 20 januari 2015

The Shawshank redemption

Soms brengt facebook je op een idee: een vriendin bekeek de film The Shawshank redemption voor de tiende keer. Gisteravond heb ik hem zelf gezien, tien keer ga ik niet redden maar ik wil hem zeker nog een keer gezien! Wat een spannende, grappige, emotionele, prachtige film!

De jonge bankier Andy Dufresne wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij belandt in de corrupte Shawhanks gevangenis waar hij 2x levenslang zal moeten uitzitten. Na enige tijd raakt hij o.a. bevriend met Red die handelt in alles wat hij maar verhandelen kan. Andy maakt helaas niet alleen vrienden maar wordt ook belaagd door op seks beluste mannen die hem op stille plekken opwachten. Als hij op een dag ongevraagd aan een bewaker financieel advies geeft en dat zeer gunstig uitpakt mag hij in de gevangenisbibliotheek gaan werken. Inmiddels staan alle bewakers in de rij voor financieel advies en wordt de boekhouding van de gevangenis aan Andy toebedeeld.

Andy heeft een ongelooflijk doorzettingsvermogen in alles wat hij in de gevangenis aanpakt en ondanks alle tegenslagen en uitzichtloosheid houdt hij de moed er in.

Een intense vriendschap tussen twee mannen, prachtig gespeeld door Tim Robbins en Morgan Freeman.

The Shawshank redemption is een Amerikaanse speelfilm uit 1994 geregisseerd door Frank Darabont naar het korte verhaal Rita Hayworth and the Shawshank van Stephen King.Reserveer The Shawshank redemption in onze catalogus

Ingeborg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten