vrijdag 16 januari 2015

Flashback

Eva Burgers
Mijn keuze viel dit keer op een boek voor Young Adults, maar is ook heel leuk om te lezen door de wat ouderen onder ons. Ondergetekende is namelijk ook al heel lang geen 'young adult' meer...:-). De lezers die al eerder een blog van mij hebben gelezen  zullen wel weten inmiddels dat ik een groot fan van thrillers ben. Niet zo vreemd dus dat dit ook weer een (jeugd)thriller is en wel Flashback, geschreven door Eva Burgers.

Eva Burgers
Deze schrijfster is van vele markten thuis.  Ze heeft jarenlang als rechercheur bij de de afdeling zware criminaliteit gewerkt maar werkte ook als journaliste. In 2011 debuteerde ze met het het jeugdboek: Hij is van mij.
Eind februari volgen de eerste boeken voor volwassenen  in de nieuwe serie KAYA-Crime. Volgens de uitgever een 'vrouwelijke Baantjer-serie'.

Flashback
Hoofdpersonen in dit boek zijn Lynn en Jay en het boek wordt dan ook wisselend vanuit hun perspectief verteld. Lynn wordt na een avondje stappen van haar fiets getrokken en mishandeld.Als ze bijkomt in het ziekenhuis kan ze zich van het incident bijna niets meer herinneren. Zij en haar ouders zijn dankbaar dat er iemand was die haar te hulp schoot. Deze Paul krijgt zelfs als klusjesman een plek in hun leven. En wordt voor Lynn iemand waarvan ze op allerlei terreinen veel steun krijgt. Die steun heeft ze hard nodig, want er gebeuren nog allerlei nare dingen. Ze begint zich steeds meer af te vragen wie dit alles op zijn geweten heeft. Is het Jay, een ex-vriendje van haar? Of misschien toch Nick, de broer van Jay? Maar ook de beste vriend van Jay, Thom zou het geweest kunnen zijn. Bij vlagen begint ze zich dingen te herinneren en komt ze steeds een stapje verder. Maar dan blijkt de dader toch nog uit heel onverwachte hoek te komen.

Dit is een superspannend boek dat je in een ruk uitleest (heeft ook maar 160 bladzijden...). De schrijfster heeft een zeer vlotte schrijfstijl en weet waar ze het over heeft. Ik kan hem iedereen, maar dan vooral jongeren van harte aanraden. Ondertussen wacht ik vol smart totdat de boeken uit de KAYA-serie verschijnen.


Wil je dit boek ook lezen, dan kan je hem hier reserveren in onze catalogus.

Gabrielle
Geen opmerkingen:

Een reactie posten