vrijdag 21 november 2014

Week van de Mediawijsheid

Vandaag is de Week van de Mediawijsheid weer begonnen. Een week lang organiseren allerlei organisaties in Nederland activiteiten om de mediawijsheid van iedereen te vergroten. De Week staat in het teken van 25 jaar kinderrechten van Unicef. In het Verdrag inzake de Rechten van het Kind is artikel 17 gewijd aan de toegang tot informatie. Kort samengevat: de Staat dient er voor te zorgen dat kinderen toegang hebben tot informatie en materiaal uit een verscheidenheid aan bronnen. Daarbij zal de Staat de massamedia stimuleren informatie te verspreiden van sociaal en cultureel nut voor het kind en zal de Staat de benodigde maatregelen treffen om het kind te beschermen tegen informatie en materiaal die schadelijk voor het kind zijn.


Uiteraard besteden wij hier uitgebreid aandacht aan met tal van activiteiten: techniek en computers komen samen in de Raspberry Pi, waarover Martijn van Leeuwen je op zaterdag 29 november je alles vertelt en je zelf ook aan de gang kunt gaan. Ouders en kinderen kunnen samen apps ontdekken tijdens het Kinder Tablet Café op zondag 23 november. Zelf een stripverhaal maken? Dat kan op woensdag 26 november.

Nee, we vergeten de volwassenen niet! Een Google Glass uitproberen? Wat is dat nou, een Oculus Rift? Wat kan ik nou eigenlijk met een 3D-printer? Op al deze vragen geven we antwoord de komende weken. Neem eens een kijkje in onze activiteitenagenda.
Alle landelijke activiteiten vind je op de speciale website van Mediawijzer
Gedurende de rest van het jaar zitten we niet stil: tabletcafé's, digitale spreekuren en filmworkshops behoren tot ons vaste programma.

Sanneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten