dinsdag 3 juni 2014

WelkBoek

Lastig om een leuk boek te vinden?
WelkBoek is een onderdeel van Bibliotheek.nl waar je op een speciale manier een boek kunt uitzoeken. Vaak zoek je een boek aan de hand van je favoriete auteur of genre of een boek wat aangeprezen wordt door de media. Bij WelkBoek kun je op bepaalde kenmerken een boek zoeken. Als je een grappig, vrolijk, onvoorspelbaar boek zoekt, dan vink je die kenmerken aan en dan rollen er diverse boeksuggesties uit. Je kunt ook zoeken op een soort hoofdpersoon of een land waar je wilt dat je boek zich afspeelt. Zo zijn er diverse mogelijkheden om te zoeken.
Er staan veel boeken in van bekende schrijvers en juist ook de onbekendere schrijvers komen aan bod. Als je door deze zoekmethode een boek hebt gevonden staat er ook een korte beschrijving bij en een klein stukje tekst uit het boek. Dit geeft alvast een eerste indruk van het boek.

Trainingsdag
Een paar weken geleden was ik naar de eerste superleuke trainingsdag van WelkBoek om een "Welkboek-lezer" te worden.Voor de komende periode zijn alle aspirant WelkBoek-lezers per twee aan elkaar gekoppeld en samen vellen die in de komende maanden een oordeel over drie boeken. De volgende trainingsdag in oktober bespreken we die zodat we duidelijk inzicht krijgen welke maatstaven we hanteren. Uiteindelijk beoordelen we dan zelfstandig boeken die een plaatsje krijgen tussen de andere "WelkBoek-boeken".

PS. Op de website van Bibliotheek Kennemerwaard is de link naar WelkBoek ook terug te vinden.

Ingeborg Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten