dinsdag 11 maart 2014

Ondertussen ergens anders?

Het thema van de boekenweek: Reizen! Thuisblijven met een boek of echt op reis, ja het is heerlijk om echt helemaal in een verhaal te zitten zodat je de reis als het ware zelf meemaakt. Het kan inspireren om zelf op reis te gaan en de wereld te gaan ontdekken. Natuurlijk, ontdekt is de wereld wel, toch kun je als toerist jezelf in het avontuur storten en het dagelijks leven even de rug toekeren, om daarna met nieuwe ervaringen terug te keren naar de dagelijkse bezigheden.
De meest inspirerende reisverhalen vind ik ontdekkingsreizen. Gaan waar niemand is geweest! Wat niemand ooit gedurfd heeft en ja dan kun je het risico lopen op een overwintering op Nova Zembla of dat je het helemaal niet meer na kunt vertellen. Zee reizen, een eindeloze ruimte ontdekken vol met gevaren die uiteenlopen van stormen tot verhongeren.

Kon-tiki.
De Noorse antropoloog Thor Heyerdahl  geloofde dat mensen uit Zuid-Amerika zich zouden hebben kunnen vestigen in Polynesië vèr voor de tijd van Columbus. Het doel van de Kon-Tiki-expeditie was om met behulp van materialen en technologieën die beschikbaar waren voor de mensen uit die tijd, aan te tonen dat deze reis mogelijk was. Het werd een vlot van Balsa hout. Thor Heyerdahl had echter wel apparatuur zoals een radio, horloges, sextant, messen en andere metalen voorwerpen aan boord. Het speelde zich af in 1947.
Thor Heyerdahls boek over zijn ervaringen werd een bestseller. Onlangs heb ik de film gezien die in 2012 gemaakt is naar aanleiding van dit avontuur. Een prachtige film over een ongelooflijke zeereis die op een haar na in een horor kon veranderen.
De film reserveren klik dan hier.

Nog veel reis, lees en kijk plezier! Edith

Geen opmerkingen:

Een reactie posten