zondag 1 december 2013

Leeuw te koop!

Christian the Lion
Inmiddels is het YouTubefilmpje van Christian the Lion wereldberoemd. Het filmpje is miljoenen keren bekeken op internet. Het gaat over het weerzien van twee jonge mannen en een leeuw, Christian. 
Ik werd nieuwsgierig naar het verhaal achter de film en door te zoeken op YouTube vond ik een hele documentaire over Christian, Christian The Lion at World's End

Het begon bij Harrods
Ace en John, twee jonge mannen uit Australië, kochten in een opwelling in 1969 een leeuwenwelp in het warenhuis Harrods. Na het plaatsen van een advertentie voor aangepaste woonruimte voor twee mannen en een leeuw, leverde dit alleen reacties van journalisten op, en was de enige oplossing om de leeuw onder te brengen in de meubelzaak waar Ace en John werkzaam waren. Christian woonde voornamelijk in het souterrain maar liep ook in de winkel rond en werd uitgelaten in de omheinde tuin van de in de buurt gelegen kerk. Uiteindelijk wordt Christian te groot voor de meubelzaak. Via via komen Ace en John in contact met George Adamson . (George is bekend van het boek en de film Born Free). Zo komt Christian uiteindelijk in Kenia terecht en gaat George met hem aan de gang om hem te laten wennen aan de omgeving waar een leeuw eigenlijk thuis hoort. Na een jaar komen Ace en John weer naar Kenia en lopen naar de rots waar Christian met zijn maatjes meestal te vinden is. Christian komt aanlopen en dan ziet hij wie hem komen bezoeken, hij neemt een spurt en vliegt beide mannen van blijheid om de hals.

Ook een boek
Vorig jaar kwam ik er bij toeval achter dat John en Ace ook een boek hebben gepubliceerd in 1971 en heruitgegeven in 2009 met de titel En we noemden hem Christian.
Mooi om te lezen wat voor verhaal er achter het onroerende weerzien zit.
Een prachtig boek met mooie foto´s!

Dit boek is te reserveren in onze catalogus

Ingeborg


4 opmerkingen:

  1. Ik heb genoten van de beide filmpjes en het lijkt me leuk om het boek te lezen. Ik zet het op mijn' nog te lezen' lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie! Het is een prachtig boek om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach ja, ik kende het filmpje van het weerzien al, maar vond het leuk en ontroerend om het nog eens te zien. Ik wist niet dat er een boek van was. Lijkt me leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen