dinsdag 16 juli 2013

Is úw man al af??

Als je zo'n pakkende titel leest, word je vanzelf nieuwschierig. Tenminste, ik wel. Nadat ik er eerst over na heb gedacht, de voors en tegens tegen elkaar heb weggestreept, kon ik maar 1ding doen: het boek lezen.

Columns

De boeken van Esther Verhoef kennende, is deze bundel een heel ander genre. Het zijn columns over het gezinsleven, schrijven en andere passies en uitgegeven in Margriet, Red, Nouveau, Ziggo en Marie-Claire.
Korte verhalen over het dagelijks leven in Frankrijk en Nederland. Herkenbaar en "onaf". Ideaal te lezen met dit weer in de tuin. Heerlijk!Esther Verhoef

Esther Verhoef is bij het publiek vooral bekend geworden als schrijfster van thrillers, (Alles te verliezen, Close-up, Déjà vu, Rendez vous ) maar was daarvoor al een uitstekend schrijfster en fotografe. Tussen 1994 en 2006 schreef ze namelijk bijna 60 informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n 8 miljoen van werden verkocht. Ook is zij bekend onder de naam Escober, een pseudoniem die zij deelt met haar man Berry Verhoef. Samen schrijven zij succesvolle psychologische actiethrillers ( onder druk, chaos, ongenade, onrust, overkill ). Ze hebben drie kinderen en wonen afwisselend in Frankrijk en in Nederland.Tegenlicht

Mocht de bundel uit zijn en is men toe aan meer diepgang? Ook daar is Esther Verhoef uitstekend in geslaagd met het boek Tegenlicht. Deze psychologische roman bestaat uit twee verhaallijnen die in het tweede deel samenkomen. Het is een aangrijpend verhaal, ontroerend en tegelijkertijd thrillerachtig. Het zal nawerken in je eigen gedachten.

Al met al is Esther Verhoef een schrijfster die zo prachtig alle stijlen kan verwoorden, dat het zeker de moeite waard zal zijn kennis te maken met haar inspirerende zinnen, sferen en scènes. En natuurlijk kan dat in de bibliotheek!


Reserveer hier de boeken van Esther Verhoef in de catalogus van de bibliotheek
Reserveer hier de boeken van Escober in de catalogus van de bibliotheek.

IreneGeen opmerkingen:

Een reactie posten