vrijdag 31 mei 2013

Niemand vertellen!!

Aan niemand vertellen is weer een juweel van een thriller van schrijfster Simone van der Vlugt. Zoals al haar thrillers is het verhaal eenvoudig maar goed, wordt de spanning perfect opgebouwd en kun je het boek niet eerder wegleggen tot het uit is. Hèt boek om mee te starten in juni: "de maand van het Spannende Boek".
Kennismaking

Het verhaal mag dan misschien erg eenvoudig zijn, toch neemt het niet weg dat het boeit. Je leeft mee met Lois Elzinga, rechercheur bij de politie van Alkmaar. Er wordt zodanig met haar kennis gemaakt, dat het duidelijk is dat er meerdere thrillers zullen komen met Lois in de hoofdrol. Haar jeugd wordt deels uitgewerkt, haar band met haar zus wordt verteld en op het einde van het boek is er een opening naar de zoektocht naar haar vader. Ook komt het privéleven met betrekking tot vrienden en relaties van Lois ter sprake.


Verhaal

Het verhaal begint heftig; in het eerste hoofdstuk springt er een vader van een flatgebouw naar beneden, gelukkig kunnen Lois en haar partner Fred net op tijd het zoontje redden. Verder komt het niet meer ter sprake, alleen helemaal op het einde van het verhaal is de link te vinden. Na deze ervaring mogen Lois en Fred naar een nieuwe zaak: er is een man gevonden die gruwelijk is verminkt. In eerste instantie komen ze maar niet verder, de man blijkt een smetteloos verleden te hebben en wordt alom gerespecteerd. Toch zoeken ze door en stuitten op een foldertje van de kunstexpositie van Maaike Scholten. Die lijkt er meer van af te weten, maar nog altijd komen ze niet verder. Totdat er een volgend slachtoffer wordt gevonden. Dan worden er steeds meer feiten duidelijk. Als dan het derde slachtoffer wordt gevonden, lijkt de oplossing nabij. Maar wie is toch die Tamara die overal maar opduikt en weer verdwijnt?
 

Ik vond het een erg spannend boek, simpel en makkelijk om te lezen. Lekker om in het zonnetje (mocht die èindelijk toch komen....) te lezen, een geweldige start van "de maand van het Spannende Boek".

Reserveer hier Aan niemand vertellen van Simone van der Vlugt in de catalogus van de bibliotheek

Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten