donderdag 11 april 2013

En ze leefden nog lang en gelukkig?

The White Masai
Jaren geleden stuitte ik toevallig op het boek De blanke Masai van Corinne Hofmann, dat toen der tijd een ware internationale bestseller was. En ik las het boek dan ook in één ruk uit. Niet zo vreemd dus dat van dit waargebeurde verhaal al snel een film werd gemaakt.

De film
Carola is samen met haar vriend Stefan op vakantie in Kenia. Aan het eind van hun vakantie komt ze oog in oog te staan met Lemalian, een Masai-krijger. Ze wordt op slag verliefd. Onwetende van het feit of deze liefde wederzijds is besluit ze in Kenia te blijven en vertrekt haar vriend alleen terug naar huis.
Gelukkig is de liefde wederzijds en gaat ze bij Lemalian wonen, wat natuurlijk wel voor een cultuurshock zorgt op allerlei  terreinen. En een grote aanslag op haar aanpassingsvermogen is. Maar de liefde overwint alles. Ze gaat nog één keer terug naar Zwitserland om afscheid van haar familie te nemen en bij terugkeer in Kenia trouwt ze met Lemalian.  Vrijgevochten als ze is als westerse vrouw start ze een winkeltje.
Lemalian
Maar langzamerhand wordt ze zich dan steeds meer bewust van de minder leuke kanten van het leven in Kenia. Zo blijkt Lemalian ziekelijk jaloers te zijn. Op een gegeven moment trekt ze het niet meer en neemt ze  een drastische beslissing...
Ik heb de film onlangs voor de tweede keer gezien en hij was nog steeds de moeite van het bekijken meer dan waard. Alleen al om het prachtige Afrikaanse landschap, maar ook de beide hoofdrolspelers dragen sterk bij aan het kijkgenot...:-).
Als  extraatje bevat de DVD  een interview met de schrijfster.

Nieuwsgierig geworden, hieronder de trailer:
Reserveer hier de film in onze catalogus.

Vervolg
Zoals gezegd is de film gebaseerd op De blanke Masai  waar Corinne Hofmann vertelt over haar leven in Kenia en welke beslissing zij  uiteindelijk voor zichzelf en haar kind moest nemen. Haar leven gaat verder en het is dan ook niet vreemd dat na het grote succes van bovenstaand boek er een tweede deel volgde.
In Terug uit Afrika beschrijft ze hoe hun leven na hun terugkeer in de westerse maatschappij verloopt. En na dit  tweede deel volgde er ook nog een derde deel: Weerzien in Kenia.Zoals deze titel al doet vermoeden keert ze na veertien jaar terug  naar Kenia voor een weerzien met haar ex-man (wiens echte naam Lketinga) is en diens familie.
Dit moderne 'sprookje' kende helaas dus geen happy end.Gabrielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten