vrijdag 14 september 2012

Terug naar een vorig leven

Michiel Hegener heeft na drie jaar gedegen onderzoek bewezen dat vorige levens bestaan. Ten minste, voor zover je kunt spreken van bewijzen. In zijn boek Leven op herhaling komt Hegener met feiten en cijfers, zet verhalen van voorstanders en tegenstanders tegen elkaar en onderzoekt het hoe en waarom.

Het boek valt globaal onder te verdelen in drie delen:
Mensen, doorgaans kinderen, die zich spontaan dingen herinneren die ze niet kunnen weten
Tibetaanse tulku’s (geestelijke leraren)
Volwassenen onder hypnose

James Leininger
Als de Amerikaanse jongen James Leininger 's nachts huilend wakker wordt, beweert hij te zijn neergestort met zijn gevechtsvliegtuig tijdens de strijd tegen Japan in 1945. Hij geeft nog meer namen op van zijn toenmalige vrienden, de naam van het vliegdekschip vanwaar ze vertrokken en dit alles op 2jarige leeftijd. Makkelijk te verifiëren dus. Zijn ouders nemen de moeite om James serieus te nemen en steken tijd en geld in het onderzoek. Alles wat James heeft gezegd, blijkt te kloppen.

Dalai Lama
De Tibetanen twijfelen allang niet meer of reïncarnatie bestaat. Het is meer de vraag waar en hoe de volgende Dalai Lama ter wereld komt en wanneer men hem vind. Aan de hand van signalen, brieven van de overleden Dalai Lama, beelden gekregen tijdens meditaties gaat men op zoek. Als men de jongen vind, wordt deze onderworpen aan een test. Slaagt hij, dan is de nieuwe Dalai Lama gevonden.

Regressie
Hypnose is niets anders dan een staat van grote concentratie. Daardoor kunnen gebeurtenissen beter bereikt worden die onder diepe lagen van ons geheugen liggen. In het boek komen verschillende dames aan bod die aan de hand van een regressie met zulke duidelijke verhalen kwamen, die te verifiëren waren. Zij waren ook bereidt om mee te gaan naar de plaatsen waarover zij verteld hadden. Het is verbazingwekkend hoeveel feiten er kloppen.

Sceptisch
Er zullen genoeg mensen zijn die nog steeds, na het lezen van dit boek, niet geloven in reïncarnatie. Echt bewijzen kan ook niet, zal in mijn ogen ook nooit mogelijk zijn. Toch is er nog zoveel onbekend, waar wij mensen geen weet van hebben. En misschien moeten we ook niet alles willen weten. Misschien moeten we gewoon accepteren dat er meer is tussen hemel en aarde. Tenslotte is het heelal ook niet te bewijzen zo groot... dus wie weet, wie of wat daar allemaal te ontdekken valt.....ooit....

Reserveer hier Leven op herhaling in de catalogus van de bibliotheek

Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten