dinsdag 18 september 2012

Lopende doden

Zombies, walkers, ondoden.. Daar gaat de tv-serie The Walking Dead over. Of tenminste, zij zijn de bedreiging. Eigenlijk gaat de serie meer over het wel en wee van een groep overlevers die op zoek zijn naar een veilige plaats. Ik zou de serie dan ook niet echt horror noemen.
Inmiddels zijn er twee seizoenen op dvd verschenen.


Twee seizoenen
In het eerste seizoen wordt agent Rik wakker in een ziekenhuis nadat hij was neergeschoten bij een arrestatie. Er blijkt niemand meer in de stad te zijn behalve een groep Walkers. Rik ontvlucht de stad met behulp van een overlevende en de gevaarlijke zoektocht naar zijn vrouw en kind begint. Ondertussen worden ook de verhaallijnen van een groep overlevers geintroduceerd. Uiteindelijk komen de verhaallijnen samen en gaat de groep op zoek naar een speciale basis van de overheid.

Het tweede seizoen verloopt anders en het verhaal draait steeds minder om de walkers en meer om de persoonlijke problemen van de groep overlevers.
De serie gaat niet snel, maar elke aflevering eindigt met een cliffhanger, zodat je toch graag meteen de volgende aflevering wilt aanzetten. De serie is goed gefilmd, daarom vind ik het fijn om naar te kijken.

Het derde seizoen is inmiddels gemaakt en wordt vanaf oktober uitgezonden maar niet in Nederland. Ook seizoen één en twee zijn niet in Nederland op televisie uitgezonden. Gelukkig kun je The Walking Dead seizoen 1 en seizoen 2 reserveren bij de bibliotheek.

Jolanda Kreuk

1 opmerking:

  1. The Walkin Dead wordt wel degelijk uitgezonden in nederland, maar op een zender die alleen via het digitale pakket te bekijken is, Foxlife.

    BeantwoordenVerwijderen