dinsdag 11 september 2012

Dierenleed

Van vele markten thuis
Belinda Meuldijk is bij de meesten van ons geen onbekende. Ze is de dochter van wijlen Wim Meuldijk, die de geestelijk bedenker is van Pipo de Clown. 'Dag vogels, dag bloemen' zal velen bekend in de oren klinken.
Leuk om te vermelden is dat de opnames voor de tv-serie in 1965 plaats vonden in hun eigen achtertuin.
Puur jeugdsentiment deze serie voor mij.....
Belinda heeft het schrijftalent vast van haar vader geërfd.
Ze is al jaren een succesvol tekstschrijfster (o.a. voor Rob de Nijs),maar heeft ook diverse boeken op haar naam staan. Daarnaast mag ze zichzelf actrice noemen. Maar bovenal is ze een dierenvriend in hart en nieren.

Dierenvriend
Haar laatste pennenvrucht is Een hondje uit Spanje.
Wijlen haar vader was jaren geleden naar Spanje verhuisd en ook zij kwam daar regelmatig op bezoek. Spanje beschouwt ze dan ook echt als haar tweede vaderland.
Zo komt ze erachter dat er in Spanje ontzettend veel zwerfhonden zijn. Als ze al niet aangereden worden hebben ze vaak niets te eten en allerlei ziektes. Al snel wordt ze bij de strot gegrepen door al dit leed en besluit ze met hart en ziel zich hiervoor te gaan inzetten.
In 2000 wordt ze beschermvrouwe van PAWS (People Animals Welfare Society). En deze titel neemt ze wel heel letterlijk....
Veel dieren vinden bij haarzelf een goed nieuw huis. Maar ze kan ze natuurlijk niet allemaal zelf in huis opnemen. Om geld te genereren gaat ze op zoek naar sponsors en donateurs.
Een (naar het later bleek zeer succesvolle) methode hiervoor is het maken van documentaires.
Zielige beelden doen meer dan harde feiten. Ze maakt een viertal documentaires die door de TROS worden uitgezonden en een miljoen kijkers trekken.
Door dit alles hebben vele duizenden zwerfhonden uit Spanje een goed tehuis gevonden.

Een hondje uit Spanje is met heel veel liefde geschreven. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, met veel humor.
En ook voor mensen, die niet van honden houden, meer dan de moeite van het lezen waard. Je ziet de beschreven avonturen met de vele honden zo voor je geestesoog verschijnen. Heb je de foto's (waarvan er een aantal in het boek staan) niet echt voor nodig. Hoewel ze wel je als lezer ook een verhaal vertellen. En dat zijn dan niet de meest leuke verhalen.
Bijna zou je zelf naar het asiel gaan om een hondje in je huis op te nemen. Maar ja, dat is natuurlijk ook wel een beetje de bedoeling...

Reserveer Een hondje uit Spanje in onze catalogus

Gabrielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten