dinsdag 5 juni 2012

Zo hard als zijde...

Verrassing
Wat een verrassing om te ontdekken dat Sherlock Holmes helemaal niet dood is. Hij leeft! En hoe... Nog steeds gaat hij op pad om de gerechtigheid te doen zegevieren. "Kom op Watson", placht hij te zeggen met een schittering in zijn ogen, "het spel is weer begonnen."

Trouwe Watson
Het boek begint met de uitleg van Watson, de trouwe metgezel van Sherlock Holmes. Nadat Holmes overleden is, Watson oud en alleen, rest hem niets meer dan te wachten op de dood. Om toch de tijd te laten voorbij gaan, wilt hij nog één verhaal vertellen. Hij schrijft het op met de bedoeling het pas over 100 jaar te laten publiceren, omdat het, op dat moment te gruwelijk en schandalig is om het openbaar te maken. Dat is direct de verklaring waarom wij op dit moment nog mogen en kunnen genieten van een Sherlock Holmes verhaal.

Inhoud
Het is november 1890 als een man aanbelt bij 221b Baker Street. Hij vraagt de hulp van Sherlock Holmes omdat hij wordt achtervolgd door een man, een lid van de plattepettenbende, afkomstig uit Amerika. De zaak intrigeert Holmes en hij gaat zich mengen in de zaak. Hij schakelt de "hulptroepen van Baker Street" in, een zestal jonge straatschoffies, maar als een van hen op gruwelijke wijze vermoord wordt, geeft Holmes zichzelf daar de schuld van. Het wordt grimmiger en het is helemaal niet meer te bevatten als Homes wordt gearressteerd. Er is iets heel lugubers aan de hand en het antwoord is te vinden in het Huis van Zijde...

Anthony Horowitz
De schrijver Anthony Horowitz ( 5 april 1956) is voornamelijk bekend door zijn kinderboeken, de Alex Rider serie. Ook heeft hij Hercule Poirot verhalen voor de televisie bewerkt en scenario's geschreven voor televisie series als Foyle's War en Midsomer Murders.
Anthony is speciaal gevraagd door de nabestaanden van sir Arthur Conan Doyle om een nieuw Sherlock Holmes verhaal te schrijven en hij is daar uitermate perfect in geslaagd. Het is ontzettend goed geschreven en het ademt de sfeer van weleer uit, Horowitz is trouw gebleven aan sir Arthur Conan Doyle die zeker trots op dit boek kan, mag en zal zijn!!


Irene

Reserveer het Huis van Zijde in de catalogus van de bibliotheek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten