dinsdag 2 februari 2016

Groene energie

dit is een Makey Makey, zoals de naam al zegt maak je er van alles van.
Vandaag was ik op een basisschool in Alkmaar voor een na-schoolse activiteit. Het is voor kinderen vanaf 7 tot 10 jaar. Het thema is Groene energie en dat is heel interessant voor eigenlijk iedereen zou ik zeggen en erg leuk om dat samen met kinderen te onderzoeken. Ik geef vandaag een beschrijving van deze middag omdat het voor de bibliotheek bezoekers en gebruikers onzichtbaar is en zo is het even een kijkje achter de schermen.

15.30 uur:
De kinderen komen binnen en dan kijken we eerst gezamenlijk in een boek. We moeten tenslotte meer te weten komen over energie en dan is een boek natuurlijk hartstikke handig en eigenlijk ook "groener" dan internet.  We komen al van alles te weten en we praten er over. Vooral dat mensen ook een energie zijn, hebben en kunnen produceren is boeiend. Wij eten, drinken en slapen en kunnen dan van alles. Bijvoorbeeld dit: We hebben een controller gemaakt van de Makey Makey.
Erg spannend met stroomdraadjes en er ging een stroomkring recht door ons heen. Huh aarde?? Erg vreemd allemaal. Om het spel te spelen met onze zelf gemaakte game controller was best ingewikkeld. Steeds was iemand de aarde en ieder kind was een andere richting. We moesten gezamenlijk door het doolhof zien te komen dus het kind met het draadje voor bijvoorbeeld rechts moest het kind met de "aarde" een hand geven om het naar rechts te laten verplaatsen. Er moest goed worden samengewerkt en dat ging prima! En dat geeft ook weer energie, geen idee hoor welke kleur!
De kinderen vonden het leuk en oei wat gaat de tijd dan snel! Allemaal naar huis. Volgende week gaan we verder met onze groene energie.
Edith
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten