vrijdag 21 december 2012

Gevangen in het land van de glimlach

Momenteel ben ik op vakantie in het land van de glimlach, Thailand. Er is veel om van dit land te houden. De natuur, de prachtige stranden, de euwenoude cultuur, het heerlijke Thaise eten en niet in de laatste plaats de supervriendelijke bevolking. Ik heb zelf een enorm sterke band met dit land. Ik kom er niet voor de eerste keer en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn.

Natuurlijk is ook in Thailand niet alles mooi en positief. Zo is er nog veel armoede, tiert de sexindustrie welig en heeft het land een enorme strenge wetgeving als het om drugs gaat. Dit laatste deed me denken aan een boek dat ik alweer een paar jaar geleden heb gelezen. "Bangkok Hilton" van Sandra Gregory, die in de beruchte Lard Yao gevangenis terecht komt wegens het smokkelen van heroïne.Sandra Gregory woont al een tijdje in Thailand maar wil terug naar huis omdat ze ziek is. Ze heeft echter geen geld voor de reis en besluit heel naïef om drugs te smokkelen om voor haar reis naar Engeland te kunnen betalen. Dit loopt helemaal mis en ze wordt op het vliegveld opgepakt. In eerste instantie wordt ze veroordeeld tot de doodstraf, maar deze straf wordt omgezet in 25 jaar. Ze beland in een van de beruchtste gevangenissen ter wereld, de Lard Yao-gevengenis, het 'Bangkok Hilton'. De omstandigheden zijn erbarmelijk, de gevangenis is overvol, het eten is slecht er heersen ziektes en de bewakers zijn corrupt.

Sandra Gregory brengt 5 jaar door in mensonterende omstandigheden waarna ze wordt overgeplaatst naar een Engelse gevangenis om daar de rest van haar straf uit te zitten. In 2000, na zeven jaar vast te hebben gezeten, krijgt ze gratie ter ere van de verjaardag van de Thaise Koning Bhumibol.


In dit aangrijpende verhaal doet Sandra Gregory niet aan zelfbeklag maar neemt de volle verantwoordelijkheid voor haar daden.
Dit schokkende en zeer lezenswaardige verhaal is in de bibliotheek te vinden bij de waargebeurde verhalen.
In deze sectie van de bibliotheek kunt u nog veel meer boeiende, persoonlijke en aangrijpende boeken vinden.

Nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal van Sandra Gregory?

Reserveer Bangkok Hilton nu in onze catalogus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten