vrijdag 31 oktober 2014

Dansen in de hemel

Debuut


Dansen in de hemel is de debuutroman van Michael Pilarczyk. Hij is bekend geworden door radio en televisie, onder andere  als  VJ bij The Music Factory en presentator bij RTL 4. Het boek is voor een groot deel fictie, maar de schrijver vermeldt achterin dat  sommige fragmenten deels zijn gebaseerd op waargebeurde situaties. Als lezer wil je dan natuurlijk weten welke fragmenten dat zijn. Hoewel iedereen wel zo'n vermoeden zal hebben welke dat zouden kunnen zijn, wetende in wat voor wereld (vol met drank, drugs en verleidelijke vrouwen) hij zich jarenlang  heeft bevonden. Hoofdpersoon is Mishka Kamadev, een romanticus met een te groot verlangen naar passie, roem en rijkdom. Aan de ene kant leidt hij een zeer succesvol leven als beroemde DJ. Aan de andere kant heeft hij thuis de zorg voor zijn vrouw Lisa, die aan Cystic Fibrosis lijdt. Een ziekte die zeer progressief kan voorlopen. Mishka begint al snel afleiding te zoeken in drank, drugs en begint een verhouding met Isabelle. Op fincancieel vlak verloopt zijn leven net zo grillig. Als DJ heeft hij zeer veel geld verdiend, maar op de beurs verliest hij zijn fortuin. Ondanks alle narigheid blijft hij door knokken op alle terreinen. En keert het tij zich.
Maar  het boek kent niet echt een 'happy end'.

Dansen in de hemel is vlot geschreven en leest als een trein. En doet sterk denken aan Komt een vrouw bij de  dokter van Kluun. Het boek spreekt vast veel mensen aan door de herkenbare thema's.
Je  gaat jezelf afvragen wat jij zou doen als je in de schoenen  van Mishka had gestaan.
Nieuwsgierig geworden door bovenstaande? Hieronder kan je een boektrailer bekijken, waarin een aantal BN'ers een fragment voorlezen.
Michael Pilarczyk heeft drie jaar gedaan over het schrijven van dit boek. Maar omdat hij het schrijven voornamelijk deed tijdens zijn zeilreizen  rond de wereld is dit misschien nog
geeneens zo lang. Zijn jarenlange werk is zeker niet voor niets geweest,  omdat het boek een groot succes is.
Al  in de eerste week na verschijnen stond het op nummer 28 van de Bestseller Top 60.
Michael is tegenwoordig vooral actief als spreker en coach.

Als je dit boek wil lezen kan je hem hier reserveren in onze catalogus.


Gabrielle
Geen opmerkingen:

Een reactie posten