donderdag 24 juli 2014

het talent van Deventer

Een echt talent van Nederlandse bodem: Almar Otten
Almar Otten (1964) heeft eens in een interview gezegd: geschiedenis is de sleutel tot het begrijpen van het heden. Hij vind veel dingen interessant en verwerkt geschiedenis in zijn thrillers. Spannend, Dan Brown-waardig schrijft hij verhalen die gebaseerd zijn op feiten en nooit opgehelderde geruchten, afspelend in de plaats Deventer.


Almar Otten heeft een serie geschreven over de zeven Deventer moordzaken, maar ik wil het nu graag hebben over de vier andere boeken die hij heeft geschreven:

De afstammeling, waarin kennis wordt gemaakt met de hoofdpersonen Lineke Tesinga, een historica werkend bij het Deventer Stadsarchief en de Athenaeumbibliotheek en haar beste vriendin Laura, ook woonachtig in Deventer en werkzaam bij de Saxion Hogeschool. De vriend van Lineke, Berend is verongelukt samen met zijn vader bij een auto ongeluk, maar hij heeft vlak voor zijn dood in haar kelder iets ingemetseld.

In Blauw goud gaat het over een schitterend getijdenboek met een kostbaar blauw pigment. Iemand wilt kosten wat het kost dit boek in handen krijgen en het geheim van het blauw in bezit krijgen.


Met Jeugdzonde, de derde Lineke Tesinga thriller, beschrijft Almar Otten een geweldig verhaal over een gevaarlijk godslasterlijk manuscript, "het verboden boek", geschreven door een onbekende in haar middelbare schooltijd. Het wordt pas echt oppassen geblazen als blijkt dat de vrouwelijke hoofdpersoon in het boek Lineke zelf blijkt te zijn.


Het voorlopig laatste boek van Almar Otten is  Het ronde huis, waarin ook rechercheur Jozef Laros en Ellen van Dorth, bekend uit de serie de zeven Deventer moordzaken, een rol spelen. Het ronde huis, een mysterieus jachtverblijf heeft talloze bekende Nederlanders ontvangen, waaronder o.a. prins Hendrik, de echtgenoot van Wilhelmina. Rondom het ronde huis blijkt meer te zijn gebeurd dan jagen alleen.


Ik heb alle vier de boeken in een ruk uitgelezen. Heerlijk in de zomervakantie deze spannende historische thrillers, lekker in de tuin lezen. Ik kan niet wachten tot het volgende boek uitkomt!!


Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten