dinsdag 6 november 2012
Boek- of digi-taal?
Lezen anno 2012
Nu we dan toch massaal aan het lezen slaan in Nederland is het ijzer heet genoeg om te smeden.
Ik neem daar mijn eigen hangijzer voor mee, gloeiend van het aambeeld.
Want wij van Kennemerwaard zijn razend benieuwd wat onze leden er van vinden.
Voor ieder ligt ie klaar, die klassieker van jewelste in groen of rood, de keuze is vrij zolang we nog uit voorraad kunnen putten.
Anno 2012 is er nog meer keuze mogelijk. En dat ligt een beetje aan de taal die we hanteren.
Wie dit blog leest, spreekt dezelfde als ik en die van mijn medebloggers. Kennemerwaard koos hiervoor een moderne - in tegenstelling tot de keuze van Nederland Leest- en spreekt op deze virtuele standplaats een aardig mondje "Digi-taal".
Complementair
Tegenstellingen zijn niet per definitie slecht. Ze maken het leven spannend en lekker veelzijdig. Zo zijn meer prachtige Hollandse klassiekers (de eregalerij) in e-bookvorm te vinden via de link van Bibliotheeknederland op onze website. Oud, te lezen via een nieuw medium. Net als de complementair gekleurde groene en rode kaften van het Nederland Leest boek, gaan die twee media héél goed samen.
Bladeren is heerlijk. Er gaat weinig boven dat wegkruipgevoel met een boek op schoot.
Er zijn ook mensen die daarvoor met evenveel plezier een Ipad hanteren.
Wie die Digi-taal al zo beheerst, dat nieuwe dingen leren een ware uitdaging wordt, kan aansluiten via ons cursusaanbod bij 7Dingen, om zich verder te ontwikkelen in de digitale wereld en social media.
Als medewerker steken we veel op van de scholing die ons aangeboden wordt met 23Dingen en Verdiepdingen, waar we al doende leren hoe en wat er op het Web 2.0 te doen is. Kennemerwaard anno 2012 Twittert, Facebookt en blogt, om wie die talen ook spreekt, te bereiken.
Dubbelganger 2.0
Nieuwe talen leren is leuk! Op het web barst het er van! Communicatie 2.0 betekent interactie. Zoals leden kunnen bijdragen aan de inhoud van onze catalogus, door te taggen en recensies achter te laten. Benieuwd naar de mening van onze leden, geven we daar op die manier alle kans toe. Zo werken we samen aan de inhoud: TweePuntNul.
Hier geef ik mijn hangijzertje een flinke slinger. Een schitterend staaltje van gebundelde samenwerking, uitgevoerd in ècht papier met vrolijke kaft, naast zijn 2.0 dubbelganger in webuitvoering, beide betiteld met BoekTweePuntNul. Waar in zeer leesbare (digi-)taal 125 toepassingen van sociale media worden besproken. Boek en website zijn de vruchten van Louis Hilgers, Tessa van Zadelhoff en 123 co-auteurs. Een titel van in elkaar geslagen handen van zoveel schrijvers moet wel iets bijzonders zijn. En dat ís het!
De keuze ligt weer bij de gebruiker: boek of digitaal?
Allebei kan óók, vinden wij.
En dat is ook waarom we beide aanbieden. En razend benieuwd zijn wat onze leden er van vinden. Laat het ons maar weten, heel graag zelfs!
Reserveer BoekTweePuntNul in onze catalogus en tag of recenseer.
Bezoek de website BoekTweePuntNul
video-recensie:
Tanja.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten